Политика за защита на личните данните и за използване на бисквитките

lil.bg обработва личните Ви данни в съответствие със строгите правила на Българското и Европейското законодателство за защита на личните данни.

Тази политика за поверителност е част от Условията на ползване и трябва да се прочетат внимателно, тъй като указват какви права имате и как можете да ги упражнявате. Всяка употреба на уебсайта предполага цялостното приемане и съгласие с тези условия.

Обработка и защита на лични данни

Студио МО ЕООД е администратор на лични данни съгласно Закона за защита на личните данни и като такъв обработва лични данни на всеки потребител, регистрирал се в онлайн-платформата и използващ услугите му.

Чрез попълването на данните в регистрационната форма за създаване на акаунт и/или поръчка, потребителят декларира и приема безусловно, че неговите лични данни ще бъдат обработвани и включени в базата данни на Студио МО ЕООД, и дава изричното си и недвусмислено съгласие всички тези данни да бъдат използвани за целите на Общите условия и описаните в тях клаузи.

Студио МО ЕООД има за задължение да не разкрива никаква лична информация за потребителите и да не предоставя събраната информация на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите, когато за това има налично основание в рамките на законовите разпоредби.

Всеки потребител има право на достъп до отнасящи се за него, и обработвани негови лични данни. В случай, че потребителят желае да получи достъп до информация е необходимо той (потребителят) да изпрати писмено заявление/молба или електронно съобщение до Студио МО ЕООД до посочените в Контакти данни за кореспонденция.

Всеки потребител има правото да промени или изтрие личните си данни като подаде писмена молба до посочените в Контакти данни за кореспонденция.

Всеки потребител има правото на подаване на жалба до Комисията за защита на личните данни с интернет адрес https://www.cpdp.bg/.

Повече за Закона за защита на личните данни бихте могли да научите на официалния сайт на Комисията за защита на личните данни с интернет адрес https://www.cpdp.bg/.

Видове лична информация, която събираме

Публична информация, предоставена от вас:

  • информация от регистрационната форма / поръчка
  • съобщения, изпратени от вас

Лична информация, която сте предоставили:

  • настройки и административни данни, като вашето потребителско име и парола

История и логове

  • време, дата и адрес на уеб страниците, които сте посетили
  • търсенето, което извършвате в сайта
  • техническа информация за вашия интернет браузър и компютър

Цели, за които използваме вашите лични данни

Ние използваме вашата лична информация за:

  • упражняване на поръчките ви и обща потребителска администрация
  • да генерира анонимна статистика за (потребителите на) уебсайта

Срок и местоположение на съхраняване

Студио МО ЕООД прилага следните условия за съхранение:

Информация, предоставена от вас: съхранявана в продължение на 6 месеца след като изтриете тази информация или вашия акаунт. (Забележка: можете да изтриете профила си по всяко време. )

История и логове: съхраняват се в продължение на 6 месеца след създаването на съответната история или събитие.

Бисквитки: бисквитките, които се използват в този сайт имат максимална продължителност от 120 дни.

Как вашите лични данни се предоставят на трети лица

Трети лица имат достъп до информацията, която сте предназначили за публична употреба при условията, посочени във вашата декларация за поверителност.

Вашата електронна поща никога не се предоставя на трети лица.

Не предоставяйте личните си данни на трети лица, освен ако не им дадете изрично разрешение за това.

Въпреки това, можем да предоставим достъп до личните Ви данни в случай на незаконна употреба или когато получим нареждане от органите на реда.

Бисквитки

Уебсайтът използва бисквитки, за да Ви разпознае като потребител и да улесни навигацията в сайта.

Можете да изключите бисквитките във вашия интернет браузър, въпреки че някои части на уебсайта ще престанат да функционират нормално.

Вашите права

Можете да получите безплатен достъп до вашите лични данни (и да ги редактирате или да помолите да бъдат редактирани, където това е необходимо).

Можете да предпочетете вашите лични данни да не се използват за директни маркетингови цели.