Интересни факти

Бижута от кубичен цирконии

Бижута с цирконии

Фиани́тът (наричан още кубичен цирконий) е скъпоценен камък, прозведен в лабораторни условия чрез кристализация. Кубичнят цирконии е най-популярната имитация на диамант, неговият синтетичен заместител.

Кубичният цирконий е направен от изкуствен материал, наречен циркониев диоксид. Това е кристален материал, който е напълно безцветен и безупречен. Фианитът може да бъде създаден в цяла гама от цветове, за да изглежда като цветни диаманти или други скъпоценни камъни.

Първите фианити са направени през 60-те години за промишлена употреба. През 70-те години съветските учени са открили начин да ги отглеждат в лаборатории. Това стартира масовото търговско производство на кубичния цирконии за бижута. Несъмнено в всяка булка трябва да притежава бижута с диамантен блясък, което е лесно и достъпно с бижута от кубичен цирконии.

Тъй като кубичният цирконии е блестящ, издръжлив и евтин, е най-популярна алтернатива на диамантите.

Бижута от кубичен цирконии се използват масово в булчински бижута, поради високата степен на пречупване и ниските цени на фианита. Кибучния цирконии е перфектния заместител на диаманта в направата на луксозни бижута за абитуруентски бал, годежни пръстени и булчински бижута. При нас ще откриете обеци, колиета, гривни, както и корони за сватба с уникален блясък неотличим от този на диаманта. Разгледайте категорията Бижута за булка и поръчайте свойте бляскави официални бижута.

Какви са плюсовете на кубичния цирконии:

  • Получавате диамантен блясък с много по-малък бюджет. 
  • Много достъпна цена
  • Прилича на диамант
  • Много искрящ (висок индекс на пречупване)
  • Перфектен „камък“ – безцветен и безупречен
  • Не е нужно да се притеснявате, че ще го загубите при пътуване и т.н.
  • Обичате да променяте нещата, не искате да сте с едно бижу до края на живота си- цената на кубичния цирконии позволява да имате много, а не само едно бижу с диамант.
  • Твърдостта на CZ по скалата на Моос е 8,5. Почти се приближава до твърдостта на диаманта, която е 10.
  • Много трудно може да се различи дали сте купили бижута от LIL.BG- LADY IN LOVE с фианит или имате бижу с диамант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *