Интересни факти

Ръчно плетени играчки- Амигуруми

Ръчно плетени играчки- Амигуруми

Уникален подарък за малки и големи!

Амигуруми е техника за създаване на плетени плетени играчки. Такива продукти са абсолютно безопасни и хипоалергенни, поради което са подходящи дори за малки деца. Най-често срещаните видове играчки в тази техника са морски или горски обитатели, герои от филми, приказки, комикси, компютърни игри, растения, природни феномени, всякакви предмети и продукти.

Въпреки че днес амигуруми се смята за японски занаят, някои смятат, че то всъщност произхожда от Китай, тъй като има записи за малки играчки, плетени на една кука по времето на една от най-ранните управляващи династии. Едва в началото на 17 век техниката започва да се използва в Япония в резултат на търговията с холандците, които въвеждат японците в занаята на плетенето на една кука. Терминът в превод от японски означава „плетено-опаковано“, което е напълно вярно. Обектите в тази техника се основават на създаването на плетени елементи, зашиването им и запълването им с плътни материали.

Нашите играчки амигуруми са 100% ръчна изработка от изключително мека прежда и силиконов пълнеж. Те ще се превърнат в най-добрия приятел на детето. Създадени са с много внимание, грижа и любов, за да бъдат гушкани и обичани. При нас ще откриете: Плючено мече Теди, малко сладко октоподче, плючени пчелички, малка мишка, пухкаво облаче за бебешко легло, плючено сърце за малки и големи, плюшени пате, пухваво слонче, Котенце kitty и още много други малки сладки играчки за хора с големи сърца.

Ако някога сте се чудили какъв уникален подарък да направите на малко дете или голям, амигуруми е идеалния подарък за всеки празник: рожден ден, кръщене, Коледа, Великден Чудесен подарък за малки и големи. Поддръжката на играчките е лесна – просто изперете в пералня на 30 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *